Cine suntem

Cristina Iliescu

Realizatoare de film, cu interesele sale variind de la eseu video, structuri non-narative, forme experimentale de cinema, poezie și jurnal video și foto. Ea abordează teme precum granițele feminității și dismorfia corporală.

Licențiată în studii cinematografice și absolventă a filmului documentar la UNATC București, acum este doctorand, scriind despre impactul culturii internetului asupra cinematografiei. A lucrat în diverse emisiuni TV și producții comerciale.A participat la diverse workshop-uri, iar debutul ei Scurtmetraj câștigat la Concursul Național al BIEFF.

Anca Munteanu

Actriță, dramaturgă, educatoare și co-fondatoare a centrului educațional neierarhic pentru copii Flori, fete și băieți.

Este licențiată în Actorie la UNATC București, un master în actorie și un al doilea master în scriere dramaturgică la aceeași universitate. Este interesată de teatrul politic și de teatru ca instrument de împuternicire și de conștientizare a problemelor cu care se confruntă femeile.

În calitate de formator și educator, îi place să folosească elemente ale Teatrului Forum, scriere liberă, activități inspirate de Reggio Emilia și Montessori. Coordonează grupul de teatru ucrainean Djerelo, format în aprilie 2022.

Letiția Popa

Regizoare de film, care trăiește în București, România. Este absolventă a Universității Naționale de Teatru și Film I. L Caragiale, cu o licență în regie de film și TV și un master în regia documentară. În perioada 2020-2021, a participat la un program de schimb în Belgia, la Kask and Conservatory / School of Arts Gent.

Munca ei abordează subiecte precum experiența femeii, alteritatea, identitatea culturală, memoria și procesul de a deveni. Atât ca martor, cât și ca producător, ea a explorat aceste subiecte în cinematografia fictivă și non-fictivă, prin firescul experiențelor mici și intime din viața de zi cu zi, găsind sens și universalitate prin subiectivitate.

Abordarea ei creativă se bazează foarte mult pe reflectarea și reevaluarea poziției sale de putere în ceea ce privește întrebările legate de subiectivitate pe care le presupune realizarea filmului.

Ruxandra Simion

Lucrătoare culturală din București. A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială la Universitatea București, cu o licență în antropologie și UNATC „I.L. Caragiale” București, unde a făcut masterul de scriere dramatică.

Ruxandra folosește satira, teatrul muzical, jocurile dramaturgice și metodele Teatrului Oprimaților pentru a explora teme precum schimbările climatice, munca și robotizarea muncii, sănătatea mintală și critica asupra capitalismului. În cadrul RHEA, este manager de proiect.